16.mai, 2010

Pühitse elu ja ennast!

Kes seda sinu eest teeks? Mitte keegi! Sest keegi teine ei saa tunda sinu südamega ega näha sinu silmadega.

Ainus, mis loeb, oled sina ise.

Ainult sinu enese valik saab sind teha õnnelikuks…või valid olla õnnetu? Keegi väljaspoolt ei ole valija. Valiku teed sina.

Kui oled valinud, saad aru, mida ma mõtlen. Kui sa oled seda kasvõi korra mõistnud…see on nagu ujumine või nagu rattasõit, sa püsid vee peal või sadulas, siis sa mõistad mind praegu. Valik on otsus. See on kogu kehaga tuntav kindlusetunne, seda ei saa ära petta ja see ei peta sind. See on MINA TEAN. Siis sa enam ei pendelda, ei kõhkle. Aga seni kestab valik. Kuidas saad sa tahta, et juhtuks midagi head, kui ise ei suuda valida ja otsustada, mis nimelt, kui palju, mis värvi, kellega? Vali kasvõi see, mis on sinu kõrgemaks hüvanguks vajalik, aga seda valikut tehes ei tohiks unustada, et see võib olla raskeim valik. Niisiis tee valik ja anna luba juhtuda.

Pikka aega ei saanud ma aru, mida ma olen valesti teinud, et pendeldan… Täna ma tean. Ma ei olnud see, kes ma olen. Ma püüdsin olla hea kõigile teistele, välja arvatud mina ise. Kõik teised olid õnnelikud, aga ma ei mõistnud, mida mina siis jahin?

Kuidas olla ja elada nii, et oled ise õnnelik ja õnn pritsib lausa üle ääre? Niiet kogu ümbritsev saab sellest osa?

Armasta ennast. Luba endal olla. Luba endal valida olla õnnelik. Aga vajadusel luba endal olla ka nõrk ja kurb. Kui õnnelik olemine on lubatud, siis samamoodi on lubatud ka kurbus. Aga ära ole natuke õnnetu ega natuke kurb. Ole seda maksimaalselt. Ole seda kogu kehaga, kogu oma olemusega. Palu Kurbus tantsule. Tantsi temaga, hinga temaga, tunneta teda, maitse teda, ole tema, suhtle temaga. Kui sa oled temaga üks olnud, siis sa mõistad, et ta pole mingi eraldiseisev üksus, vaid on alati olnud osa sinust. Lihtsalt hetkel on tasakaal veidi nihkes… (Jah, ma tunnetan su küsimust. Kui sa oled võimeline niimoodi küsima, tasakaalu soovima, siis oled sa suuteline ka ennast ise tasakaalustama. Ka see on vaid valik ja otsus. Nii lihtne ongi.)

Mingi aeg kordasin ma nagu papagoi:”Mina olen see, kes mina olen.” Selle lausega mängimine muutis kogu mu elu ja arusaama. See andis mulle vabaduse ja valiku olla mina ise. Oma jumalikkuses. Ma mõistsin, et võin armastada, võin pettuda, võin nutta ja naerda. Ainult mina olen see, kes teeb valiku ja otsuse, mida kogeda. Mina ise, sest mitte keegi siin maailmas ei näe minu silmadega ega tunneta minu südamega. Peale minu. Nii ei saa ka keegi teine valida ega otsustada minu eest, kas olla õnnelik või mitte.

Vastus peitub selles, et Sa oled siia planeedile tulnud olulisel põhjusel – ENDA VALIKUL.

Mis siis nüüd äkki teistmoodi on…?

Viska endalt kahtluserüü,  pühitse oma valikuid ja elu!

.